Kawior pomarańczowy

Kawior pomarańczowy

gastronomia 29 października 20080,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdziałnieokreślonyKomentarz Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘgruba sólpapryka słodka czerwona i żółta – 2 kgolej słonecznikowy – 1 lkorzeń selera – 1 szt. średni rozmiarczosnek – 1/2 kgjabłka słodko-kwaśne, najlepiej Antonówka – 5 kgdojrzałe pomidory – 5 kgcebula – 1 kgmarchew – 4 kgpapryka czerwona ostra – 5 dużych strąków Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz marchewkę, seler, cebulę i czosnek. Usuń nasiona i łodygi ze słodkiej papryki, a z ostrej papryki usuń tylko łodygi. Usuń rdzeń i nasiona z jabłek. Wszystkie warzywa i owoce drobno posiekaj, warzywa posiekaj porcjami w robocie kuchennym lub zmiel. Gotową masę przełóż do dużej miski i na koniec dokładnie wymieszaj. W kotle lub dużym rondlu z grubym dnem rozgrzać cały olej. Dodaj mieszankę owocowo-warzywną, dodaj sól do smaku. Dobrze wymieszaj i gotuj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 1,5–2 godziny. Kawior nie powinien się gotować! Gorący kawior włóż do wysterylizowanych słoików, zamknij pokrywki i odwróć. Po ostygnięciu przechowywać w chłodnym miejscu (lodówka, piwnica, piwnica).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja