Kawior do squasha zgodnie z GOST 52477-2005
Giennadij Usaczow 11 sierpnia 20144,40 (5)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział6Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 85,02 kcal/porcja Porcje: 36 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 0,90 g/4,42 g/10,22ŚniadanieKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetŚwięto dzieciNowy RokWielkanocPiknikBoże NarodzenieSKŁADNIKI NA 36 PORCJI3 kg cukinii0,5 kg pomidorów0,5 kg cebuli150 g oleju roślinnego150 g cukru100 gramów soli1 łyżka octuliść laurowyczarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Cukinię obierz, usuń nasiona, pokrój na kawałki o grubości 2 cm, wymieszaj z grubo posiekaną cebulą. Piec na blasze w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 250°, posiekać z obranymi pomidorami. Dodaj olej roślinny, cukier i zatokę. Gotować przez pół godziny, aż zgęstnieje. Dopraw kawior solą, octem i czarnym pieprzem do smaku. Przetrzeć przez sito i dusić pod przykryciem jeszcze pół godziny. Wyjmij liść laurowy i zwiń kawior.