Kawałek już nie zostanie: placki z cukinii w nowej odsłonie – nie można się oderwać

Kawałek już nie zostanie: placki z cukinii w nowej odsłonie – nie można się oderwać

Pyszne danie z letnich warzyw

Cukinia to warzywo, które można wykorzystać do wszelkiego rodzaju dań, w tym także do naleśników. Ze względu na niską kaloryczność i bogactwo witamin staje się najlepszym rozwiązaniem zdrowej diety. Warzywo będzie idealnym wyborem dla rodzin z dziećmi, gdyż nie powoduje alergii. Zapraszamy do przygotowania pysznych naleśników, które będą hitem na Twoim stole.

Składniki:

  • Cukinia (najlepiej młoda) – 2 szt.;
  • jaja kurze – 2 szt.;
  • mąka pszenna – 3 łyżki. łyżki;
  • olej słonecznikowy – 70 ml;
  • sól – do smaku.

1. Rozbij kilka jajek do pojemnika, dodaj sól i ubij.

2. Zetrzyj umytą cukinię i wyciśnij.

3. Połączyć z masą jajeczną, dodać mąkę, wymieszać.

4. Na patelni rozgrzej olej, smaż na średnim ogniu z obu stron.

5. Podawaj naleśniki ze śmietaną. Fermentowany produkt mleczny sprawi, że będą jeszcze bardziej apetyczne.

Wcześniej powiedzieliśmy Ci, jak gotować Quiche Lauren.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja