Kasza kukurydziana z ziołami, stracciatella i suszonymi pomidorami

Do przepisu

Kasza kukurydziana po włosku – z suszonymi pomidorami i stracciatellą. Zdrowa, elegancka, smaczna – co może być przyjemniejszego niż ta owsianka na śniadanie?

Złożoność: łatwo Porcje: 2 Dodać. czas: 30 minutGotowanieOspałośćŚniadanieKolacjaDrugie danieOwsiankaDanie główneWegetarianizm: laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJEmleko – 300 mlgruba kasza kukurydziana – 80 gstracciatella – 120 gsuszone pomidory – 30 gmasło – 2 łyżki. l.pęczek zieleniny (natka pietruszki, kolendra, koperek)½ ząbka czosnkumielony pieprzsól/cukier do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Dodaj płatki do mleka, gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieją.

Krok 2

Do przygotowanych płatków dodać sól, pieprz, czosnek i trochę posiekanych ziół, do smaku. Mieszać. Fajny.

Krok 3

W osobnej misce wymieszaj pozostałe posiekane zioła i oliwę z oliwek.

Krok 4

Wystudzoną semolinę podzielić na 2 części i uformować serniki.

Krok 5

Smażyć na złoty kolor na maśle z obu stron.

Krok 6

Ułożyć na talerzach, posypać stracciatellą, posiekanymi suszonymi pomidorami, polać przygotowaną oliwą i ziołami.

PRZY OKAZJI

Przepis dostarczony przez Jurija Manczuka, szefa kuchni kawiarni gastronomicznej Charlie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja