Kasza gryczana z aromatycznymi warzywami i grzybami

Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1GotowaniePrażenieKolacjaKolacjaDrugie danieDanie główneWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘkasza gryczana – 0,5 szklankikapusta – 180 gcebula 1-2 szt.marchewka – 2 szt. (mała)papryka – 1 szt.grzyby (pieczarki) – 8 szt.groszek zielony świeży lub mrożony – 1 łyżka. łyżkaolej roślinnysól i zioła do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Kaszę gryczaną gotujemy do momentu, aż będzie krucha, w proporcji 1:2 z wodą.

Krok 2

Posiekaj kapustę i rozgnieć ją rękami.

Krok 3

Cebulę i marchewkę pokroić w drobną kostkę.

Krok 4

Paprykę pokroić w pierścienie.

Krok 5

Smaż cebulę, paprykę, marchewkę i kapustę do miękkości. Dodaj posiekane grzyby.

Krok 6

Po 5 minutach dodać groszek, pieprz, sól i zioła do smaku. Gotować na małym ogniu jeszcze około 5 minut.

Krok 7

Dosypujemy kaszę gryczaną, dokładnie mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu kilka minut.

PRZY OKAZJI

Przepis został opracowany i dostarczony przez klasztor Nikolo-Solbinsky.

Angela w porze posiłku!

Nie zapominajcie, że najlepszą przyprawą do potraw jest modlitwa, ona wszystko ozdabia i uświęca. Dokładnie w ten sposób przygotowują jedzenie w klasztorach z modlitwą, dzięki czemu jedzenie okazuje się szczególnie smaczne i zdrowe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja