Kapusta prowansalska

Kapusta prowansalska

Ewgienia 14 marca 2017 r4,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzCzy przygotowujemy kapustę prowansalską?Kapusta prowansalska?Czy przygotowujemy kapustę prowansalską?Kapusta prowansalska? Do przepisu

Ta sałatka coleslaw będzie szczególnie dobra, jeśli będzie stać w lodówce przez około 5 godzin.

Złożoność: łatwo Kalorie: 229,75 kcal/porcję Porcje: 8 Używany: 2,41 g/11,56 g/28,71Solenie, fermentacjaChłodzenieKolacjaKolacjaSałatkaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 8 PORCJIkapusta biała 1200 kgmarchewka 1 szt.kwaśne jabłko 1 szt.żurawina 1 szklankamarynata:woda 1 lcukier 1 szklankaolej roślinny 0,5 szklankiocet 1/3 szklankisól 1 łyżka. l.liść laurowy 1 szt.pieprz czarny 5-6 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posiekaj kapustę, a marchewkę zetrzyj na tarce koreańskiej. Jabłko pokroić w paski.

Krok 2

Na dużej emaliowanej patelni ułóż w równych warstwach kapustę, marchewkę, jabłko i żurawinę. Marynatę zagotuj, dodaj sól, cukier, masło, pieprz, liść laurowy i miętę do litra wody. Doprowadzić do wrzenia, poczekać, aż sól i cukier się rozpuszczą, dodać ocet, doprowadzić do wrzenia.

Krok 3

Gorącą solanką zalać kapustę i delikatnie wymieszać. Przykryj kapustę talerzem i dociśnij. Pozostawić na 6-8 godzin w temperaturze pokojowej. Następnie przełóż kapustę do słoików i włóż do lodówki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja