Do przepisu
Naszym zdaniem połączenie wędzonego na gorąco muksuna czy omula z jabłkami i burakami jest rewelacyjne. To połączenie sprawdzi się doskonale w sałatce lub jako tost. Jeśli chcesz zrobić sałatkę, wyjmij chleb i wymieszaj powyższe składniki z kukurydzą lub inną zieloną sałatą. Do dressingu użyj mieszanki soku z cytryny, musztardy i oliwy z oliwek.
Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 10 minut Dodać. czas: 20 minutOpiekaczPalenieŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPrzekąskaKanapkaTostyWegetarianizm: pescetarianizmWalentynkiUrodzinyKarnawałNa świątecznym stolePiknikRomantyczna kolacjaBufetSKŁADNIKI NA 6 PORCJI300 g wędzonego na gorąco filetu omul lub muksun1 słodka duża cebulaczerwony ocet winnyświeżo zmielony czarny pieprz2 małe gotowane lub pieczone buraki1 duże słodko-kwaśne jabłko3 korniszony12 kawałków chleba żytniego do tostowaniagotowy chrzan, najlepiej kremowy Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Usuń wszystkie ości z ryby. Filet pokroić na małe kawałki.
Krok 2
Cebulę pokroić w półpierścienie. Posypać ugryzieniem, pieprzem i pozostawić na 15-20 minut.
Krok 3
Obierz buraki. Jabłko pokroić na 4 części, usunąć rdzeń. Przygotowane składniki wraz z ogórkami pokroić w cienkie plasterki.
Krok 4
Posmaruj cienką warstwą chrzanu po jednej stronie 6 kromek chleba. W razie potrzeby można je wstępnie wysuszyć w tosterze. Ułożyć rybę, cebulę, korniszony, jabłka, buraki i przykryć drugą połową chleba.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. Źródło: Gastronom.ru #jabłka #bufet #Maslenitsa #śniadanie #lunch #podpołudniowa przekąska #Spotkanie z przyjaciółmi #ryba wędzona #Urodziny #kanapki #korniszony #romantyczna kolacja #przekąska #tosty #ryba północna #muksun #omul #wędzone na gorąco #tosterPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych