Kanapka Trzy ogórki na chlebie Borodino

Do przepisu

Doskonała opcja na szybką przekąskę z wódką.

Złożoność: łatwo Kalorie: 266,76 kcal/porcję Porcje: 4 Gotowanie: 20 minut Dodać. czas: 6 godzin Używany: 4,59 g/15,18 g/27.01Bez obróbki cieplnejKolacjaKanapkaPrzekąskaMarynataKanapkaChlebWegetarianizm: OvoWegetarianizm8 marcaNa świątecznym stoleBufetSKŁADNIKI NA 4 PORCJI4 kawałki chleba Borodino1 ząbek czosnku100 g cebuli100 g domowego majonezu10 g startego chrzanu40 g świeżych ogórków40 g ogórków kiszonych40 g ogórków beczkowych40 g lekko solonych ogórkówNa marynatę:50 ml czerwonego octu winnego30 g cukru5 g soli Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Cebulę pokroić w piórka. Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze 150 ml wody. Marynuj cebulę przez 6–8 godzin.

Krok 2

Chleb osuszamy na suchej patelni. Natrzeć czosnkiem. Majonez wymieszać z chrzanem. Wszystkie ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem.

Krok 3

Będziesz potrzebował 20-30 g marynowanej cebuli. Na chleb nałóż mieszaninę ogórków i udekoruj marynowaną cebulą. Podawaj natychmiast.

PRZY OKAZJI

Przepis dostarczony i opracowany Jurij Kowalczuk, szef kuchni restauracji Ogurets, Suzdal.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja