Kalina zmielona z cukrem
Siergiej Jermakow 04 stycznia 2013 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Bardzo przydatne jest stosowanie zimą, gdy witamin jest mało. Pomaga na ból gardła, można pić z herbatą lub po prostu bez niczego)
Złożoność: łatwo Kalorie: 132,50 kcal/porcja Porcje: 16 Używany: 0,00 g/0,00 g/32,81PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 16 PORCJI0,5 kg jagód kaliny0,5 kg cukru Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Posortuj kalinę, dobrze ją umyj, rozłóż na powierzchni, aby całkowicie wyschła.
Krok 2
Oddziel jagody od ogonów.
Krok 3
Umieść wszystkie jagody kaliny w głębokim rondlu, przykryj folią i rozgnieć drewnianym tłuczkiem. Uważaj na rozpryski)
Krok 4
Wlać cukier do kaliny i dobrze wymieszać.
Krok 5
Zmieloną kalinę z cukrem umieść w szklanym słoju, posyp warstwą cukru o grubości 0,5 – 0,7 cm, przykryj plastikową pokrywką i włóż do lodówki. Bardzo przydatne jest stosowanie zimą, gdy jest mało witamin . Pomaga na ból gardła, można pić z herbatą lub samą łyżką, bez niczego innego)