Język teściowej bakłażana

Język teściowej bakłażana

ARINOK 07 sierpnia 20150,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu

Przepis jest pracochłonny, ale zimą przekonasz się, że było warto!

Złożoność: łatwo Porcje: 1Maszynka do mięsaPrażenieKonserwowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ5 kg bakłażana2 kg oleju roślinnego300 g czosnku300 g papryki (najlepiej czerwonej)4 łyżki l. sól1 butelka octu 6%3-4 szt. ostra papryka Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Bakłażany pokroić w plastry o grubości 5-7 mm, dodać sól i odstawić na 30 minut.

Krok 2

Zmiel czosnek, ostrą i paprykę w maszynce do mięsa. W misce przyrządzamy sos, łączymy czosnek, pieprz, sól, ocet.

Krok 3

Wlać olej roślinny na patelnię i usmażyć na nim każdy plasterek bakłażana. Usuwamy każde kółko, zanurzamy je w powstałym sosie i wkładamy do słoików.

Krok 4

Sterylizuj słoiki 700 g przez 20 minut. Z tej ilości produktów przypada 5 sztuk. – Puszki 700g. Smacznego!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja