Jarzębina adjika „Czarna adjika”
Anastazja 24 grudnia 20090,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Oryginalna adjika z aronii.
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzinaMaszynka do mięsaMarynowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘaronia – 2 kgczarny, ziele angielskie i czerwona ostra papryka (w proszku) – do smakuczosnek – 250 gocet jabłkowy – 120 mlcukier – 250 gchmiel-suneli – 1 łyżka. l.sól – 4 łyżki. l.cynamon – 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Aronię zmielić w maszynce do mięsa, czosnek w maszynce do mięsa, wymieszać, dodać przyprawy. Przełóż adjika do szklanego pojemnika i pozostaw w pomieszczeniu na 3 dni.