Jak zrobić paszteciki mięsne, którym nie możesz się oprzeć

Jak zrobić paszteciki mięsne, którym nie możesz się oprzeć

Jak zrobić paszteciki mięsne, którym nie możesz się oprzeć

Marianna Orlinkowa 16 lutego 2024 r

„A potem jest ciasto, chodź, zjedz mnie, przyjacielu!” Nie musisz nikogo prosić o spróbowanie naszych ciast, są zbyt dobre. Szybko się pieczą i jeszcze szybciej jedzą.

Jak zrobić paszteciki mięsne, którym nie możesz się oprzeć

Treść:

  • Sekrety nadzienia do ciast
  • Pasztety mięsne

Sekrety nadzienia do ciast

  • Mostek zawiera dużo tkanki łącznej i tłuszczu, ale tego właśnie potrzebujesz do mięsa mielonego na ciasta. Bez żadnych dodatków mięso mielone będzie soczyste i delikatne. Najważniejsze jest to, że mięso jest dobrze ugotowane na patelni.
  • Cebulę i marchewkę gotowaną razem z mięsem można również wykorzystać do mięsa mielonego. przepuścić je przez maszynę do mięsa razem z mięsem.
  • Z mostka powstaje bardzo smaczny rosół, który można podawać do pasztetów. Ale będzie jeszcze smaczniejsze, jeśli mięso zostanie ugotowane z kośćmi. Można kupić mostek z kością wtedy będziesz potrzebować około 2,5 kg. Odetnij mięso od kości, włóż kości do bulionu i gotuj przez kolejną godzinę.

Pasztety mięsne

To ciasto na pierogi jest bardzo dobre Szybko się układa i wałkuje idealnie bez mąki. Nie musisz nawet używać wałka do ciasta Po prostu przygotuj placki, zagniatając ciasto rękami na powierzchni roboczej.

Pasztety mięsne
Pasztety mięsne

2530 sztuk Czego potrzebujesz:

  • 1,5 kg pulpy mostkowej wołowej
  • 2 duże cebule + 1 mała
  • 670 g mąki
  • 300 g wody mineralnej
  • 1 duże jajko
  • 1 średnia marchewka
  • 50 g masła + 2 łyżki. l. masło (do nadzienia)
  • 100 g tłustej śmietany
  • 7 g drożdży
  • 10 gramów soli
  • 40 g cukru
  • czarny pieprz
  • żółtko do posmarowania

Przygotuj wszystkie składniki na paszteciki mięsne
Przygotuj wszystkie składniki na paszteciki mięsne

Sposób wykonania: 1. Do farszu włożyć mięso do dużego garnka z wrzącą wodą, posolić, odskrobać pianę, dodać łyżkę ziaren pieprzu, 1 małą cebulę i 1 marchewkę, gotować na średnim ogniu przez 2 godziny. Następnie przepuść mięso wraz z całym tłuszczem i tkanką łączną przez maszynę do mięsa.

Ugotuj mięso do nadzienia ciast
Ugotuj mięso do nadzienia ciast

2. Pozostałą cebulę obrać, drobno posiekać, smażyć na maśle na dużej patelni na średnim ogniu przez 10 minut. Dodać zmielony mostek, sól i pieprz, wymieszać, smażyć na dużym ogniu przez 3-4 minuty. Fajny.

Smażyć cebulę na maśle do napełniania ciast
Smażyć cebulę na maśle do napełniania ciast

3. Na ciasto wymieszać mąkę z solą, cukrem i drożdżami, zrobić w mieszance dołek. Wbij do niego jajko, dodaj śmietanę i podgrzaną wodę mineralną. Zagnieść ciasto. Do ciasta dodać roztopione masło, zagnieść, przykryć folią i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1 godzinę.

Zagnieść ciasto na paszteciki mięsne

4. Ciasto podzielić na kawałki o masie około 30 g, każdy kawałek zaokrąglić i zwinąć w kulę. Połóż kulki na powierzchni roboczej, przykryj ręcznikiem i odstaw na 20 minut.

Ciasto podzielić na kawałki, każdy kawałek zaokrąglić i zwinąć w kulkę.
Ciasto podzielić na kawałki, każdy kawałek zaokrąglić i zwinąć w kulkę.

5. Rozwałkuj lub spłaszcz każdą kulkę rękami. Nałóż łyżkę mięsa mielonego, zlep brzegi i dokładnie dociśnij. Ułóż placki łączeniem do dołu na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Przykryj ręcznikiem i odstaw na 20 minut.

Zwiń kulę w płaski placek, na każdym połóż łyżkę mięsa mielonego
Zwiń kulę w płaski placek, na każdym połóż łyżkę mięsa mielonego

6. Rozgrzej piekarnik do 180°C bez konwekcji, w trybie „góra-dół”. Posmaruj placki żółtkiem wymieszanym z 1 łyżką. l. ciepła woda. Piec 1418 minut Ostudzić pod ręcznikiem.

Posmaruj placki żółtkiem i piecz w nagrzanym piekarniku.
Posmaruj placki żółtkiem i piecz w nagrzanym piekarniku.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #pieczenie #tortów #pasztety mięsnePOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość

Swietłana (gość)

2 lutego 2023 r

Przepis jest świetny! Moja mama jest prawie taka sama. I porównałem, zrobiłem wszystko jak w artykule. Okazało się, że to prawdziwa przyjemność!

00OdpowiedźGalina KompancewaGalina Kompancewa10 listopada 2021 r

Cóż za kuszący przepis! Wezmę pod uwagę!

00Odpowiedź Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja