Jak zrobić niesamowitą gorącą czekoladę na długi jesienny weekend
Ksenia Woroncowa 03 listopada 2022 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz
Przed nami listopadowe święta, które można i należy udekorować smacznym i rozgrzewającym napojem. Właśnie znaleźliśmy świetny przepis, który wymaga tylko 4 składników.
Późna jesień to czas na obfite, komfortowe jedzenie. Dla każdego, kto czuje, że szklanka ciepłego i słodkiego napoju poprawi humor, przygotowaliśmy przepis na bitą gorącą czekoladę. Teraz jest szczególnie popularny w zachodnich witrynach kulinarnych. Dlaczego nie zrobimy tego jeszcze raz?
Kto wynalazł bitą gorącą czekoladę?
Autorką przepisu jest blogerka Eloise, znana pod pseudonimem @fitwafflekitchen. Jej filmy można znaleźć także na YouTube. Główne zalety jej kulinarnej wiedzy: minimum kroków i składników.
Jak zrobić bitą gorącą czekoladę
Składniki:
- 2 łyżki kakao w proszku
- 5 łyżek gęstej śmietany (co najmniej 30-33%)
- szklanka mleka czekoladowego (podgrzanego lub nie – według uznania)
- pianki marshmallow do dekoracji (opcjonalnie)
Metoda gotowania:
- W misce wymieszaj kakao i gęstą śmietankę. Ubijaj mikserem, aż uzyskasz puszystą, gęstą masę (do miękkich szczytów). Umieścić w rękawie cukierniczym.
- Wlej mleko czekoladowe do ładnej, przezroczystej szklanki lub kubka. To, czy rozgrzejesz się wcześniej, czy nie, zależy od Ciebie. Zależy od Twojego nastroju i upodobań.
- Udekoruj mleczną czekoladę gęstą mieszanką kakao i śmietanki. Można to zrobić łyżką, ale za pomocą rękawa cukierniczego otrzymasz prawdziwe kulinarne arcydzieło.
- Na wierzch posypać piankami marshmallow. I podawaj!
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #jak gotować #nowe #gorące napoje #gorąca czekoladaPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych