Jak poprawnie wyciąć kraba

Jak poprawnie wyciąć kraba

Weź świeże owoce morza, często wciąż żyjące owoce morza, prawdopodobnie, aby studiować wszystkich. Ostrygi zwykle muszą się otwierać, w razie potrzeby, aby pękać, filmy – nie do czyszczenia … a w dobrej restauracji rybnej można zaoferować zestaw urządzeń przypominających narzędzia chirurgiczne. Zgadzam się, dobrze, jeśli weźmiesz je z pewnością, wiedząc dokładnie, do czego przeznaczony jest.

Zazwyczaj urządzenia są umieszczone w następującej sekwencji (na zdjęciu od lewej do prawej): widelca z przekąskami (uniwersalny), nóż przekąsek (uniwersalny), widelca do homara lub kraba (w celu wydobycia mięsa z pazurów), Widelec dla ślimaków, igła do ślimaków, grzybice do homara i kraba (do pękania skorupy). Ponadto zaoferowano ci submarynę fartucha oraz miskę wody i cytrynę, w której możesz spłukać palce.

Najczęściej w restauracjach owoce morza są wycinane z wyprzedzeniem: otwarte ostrygi, oczyść krewetki i pokrój paliczki kraba. Ale aby nie komplikować swojego życia i nie zrobić wszystkiego „pięknie”, lepiej z wyprzedzeniem przećwiczyć niektóre rzeczy. Pomożemy ci w tym.

Jak przygotować krab do podania lub przygotowania

Całe kraby są najpierw gotowane, aż są zaczerwienione, a następnie chłodzone (zwykle w bulionie, w którym ugotowały się), lekko suche i usuwane mięso. Aby to zrobić, oddziel pazury i nogi, połóż kraba na nożyczkach z tyłu i kuchni wykonaj nacięcie wzdłuż krawędzi brzucha – linii, wzdłuż której należy wykonać, naturalne i wyraźnie widoczne. Wyjmij skorupę z brzucha i wnętrza: jelita i skrzela (są szarawe, talerz). Następnie usuń całe pozostałe mięso – jest ich niewiele.

Wyjmij mięso z pazurów i nóg, podziel je szczypcami, wałkiem lub ciężki nóż. Nie dziel pazurów siłą, aby nie uszkodzić mięsa – wystarczy, aby skorupa pękła lekko w kilku miejscach. A z nóg kraba mięso można wyjąć z jeszcze cieńszym widelcem lub po prostu ssać.

Podczas wycinania kończyn kraba kanchatki należy je wyciąć wzdłuż nożyczek kuchennych lub sekundę. Wytnij każdą falankę osobno (można je odłączyć z wyprzedzeniem, odkręcając się w różnych kierunkach), jednocześnie starając się nie uszkodzić mięsa.

Wyjmij mięso ze skorupy, usuń paski chityny z każdego falanki z pincetami z pincetami. Następnie mięso jest gotowe do użycia.

W Rosji Krabs Kamchatka Ważące do 2-3 kg, które są uważane za najlepsze (często nazywane są nawet „królewskimi”), zostały złapane w 1837 r. W rosyjskich osadach na wyspach aleutowskich, a kraby u wybrzeży Primorye zaczęły się rozwijać w lata 70. XIX wieku. W czasach radzieckich kraby Kamchatka zostały wprowadzone do Morza Barentsa, gdzie pomnożyły się, aby ich ciągłe wychwytywanie stało się koniecznością środowiskową.

Miękkie korpus kraba pokryte jest twardym brązowo-szczelnym karapenem z ostrymi kolczastymi kolcami. Brzuch i kończyny (pazury) z szarawo -galaretowatym mięsem znajdują się w jedzeniu, które po gotowaniu staje się białe, delikatne, włókniste i zachowuje wyjątkowy zapach morza.

W rzeczywistości KABKAKKA KRAB – To jest Krabid: ma 4 pary nóg, a nie 5, jak prawdziwy krab.

Jeśli zauważysz błąd lub niedokładność, powiedz nam. #Seafood #crab #delicacyPodobne materiałyUwagi na ? Zaloguj się lub zostawił komentarz jako gość

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy

Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja