Jak obrać granat
gastronomia 13 listopada 2023 r(8)Dodaj do ulubionychUdział
Wiele osób uważa, że nie da się zdobyć nasion granatu bez zabrudzenia się rubinowym sokiem. Teraz „opuścisz sprawę” z czystymi rękami i będziesz mógł pochwalić się swoją tajemną wiedzą znajomym. Dowiedz się, jak szybko i bezproblemowo obrać granat.
Odetnij wierzch granatu wraz z niewielką ilością miąższu, tak aby było widać ziarenka.
Skórkę granatu przekrój wzdłuż w miejscach, gdzie widoczne są przegrody między ziarnami. Wykonaj nacięcia na 2/3 długości granatu.
Napełnij miskę wodą i włóż do niej granat, przecięciem do dołu.
Trzymając granat jedną ręką na górze, drugą ręką wyjmij pestki granatu – będą pod wodą i nie będzie żadnych rozprysków.
Odcedź zawartość miski na durszlaku i usuń resztki błonek ukrytych pomiędzy ziarnami.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #granatPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych