Jak i dlaczego zamrażać ciasta, pomarańcze, tłuszcz i zioła. 10 przydatnych wskazówek

Jak i dlaczego zamrażać ciasta, pomarańcze, tłuszcz i zioła. 10 przydatnych wskazówek

Zamrażarka to nie tylko miejsce do przechowywania bezimiennych i zapomnianych produktów. To także miejsce na niesamowitą ilość eksperymentów. Nie bójcie się włożyć tam chleba, ciasta, a nawet oliwy z oliwek. Aby zrobić wszystko dobrze, przeczytaj nasze wskazówki.

1. Aby dom był wielowarstwowy ciasto wyglądało, jakby pochodziło ze sklepu ze słodyczami, zamroź je na chwilę. Następnie możesz łatwo odciąć górną warstwę, aby zamrozić ciasto lub je zamrozić. Okaże się bardzo starannie.

Aby ułatwić równomierne przecięcie wierzchniej warstwy ciasta, należy je na krótko zamrozić.
Aby ułatwić równomierne przecięcie wierzchniej warstwy ciasta, należy je na krótko zamrozić.

2. Wiele osób nawet nie pomyślało o zamrożeniu chleb. Proponujemy spróbować zrobić tosty z mrożonych plasterków, smak jest zupełnie inny! Pamiętaj tylko, że zanim włożysz chleb do zamrażarki, należy go pokroić, oddzielić kromki papierem do pieczenia, zawinąć wszystko w folię i dopiero wtedy zamrozić. W przeciwnym razie nie raz zadasz sobie pytanie, dlaczego w kuchni oprócz noża nie ma piły.

3. Zielony Szybko więdnie, ale jest sposób, aby zawsze mieć pod ręką świeże zioła. I nie tylko pietruszka czy koperek, ale także szpinak czy rukola. Umyj warzywa, osusz je, posiekaj, włóż do różnych torebek do zamrażania i włóż do zamrażarki. Stosować jako bazę do sałatek, dodatek do ryżu, makaronów i dań makaronowych.

4. Zamrożone mięso znacznie łatwiej jest pokroić w cienkie, półprzezroczyste plastry i nie trzeba nawet być wykwalifikowanym szefem kuchni, aby to zrobić. Na bekon wystarczy 15 minut; świeże mięso będzie wymagało trochę więcej.

Oliwę można zamrażać wraz z różnymi ziołami i dodawać do sałatek, dań na ciepło lub podczas smażenia.
Oliwę można zamrażać wraz z różnymi ziołami i dodawać do sałatek, dań na ciepło lub podczas smażenia.

5. W razie potrzeby do bulionu warzywaprzechowuj osobną torebkę z zamrożonymi „ozdobnikami”. Całkiem odpowiednie są części selera, marchwi, a nawet łodyg grzybów, które nie są potrzebne do potraw.

6. Jeśli rosół w torebkach do zamrażania nie jest już rzadkością, to znaczy tłuszczboczek pozostały po smażeniu, zamrożony w foremkach do kostek lodu – coś nowego. Przechowuj zamrożone kostki w osobnej torbie. Ta metoda jest również odpowiednia dla oliwa z oliwek. Podgrzać z ziołami, zagotować i zdjąć z ognia. Przelać do foremek, zamrozić i wyjąć na kilka minut przed smażeniem lub przyprawianiem czegokolwiek.

Łatwiej będzie uzyskać skórkę bez gorzkiej białej części, jeśli najpierw włożysz cytrynę lub limonkę do zamrażarki.
Łatwiej będzie uzyskać skórkę bez gorzkiej białej części, jeśli najpierw włożysz cytrynę lub limonkę do zamrażarki.

7. Sztuczka z zamrażarką jest świetna w przypadku całości cytrus – pomarańcza, limonka, cytryna. Są mrożone w celu uzyskania idealnego aromatu swadabez gorzkiej białej części.

8. Kiedy przygotowujesz sałatkę, Komosa ryżowa i inne zboża Czasami trzeba szybko schłodzić rzeczy, a zamrażarka jest tutaj niezastąpionym pomocnikiem. 5-10 minut, a temperatura spadnie do temperatury pokojowej. Ta sama technika będzie działać orzechyktóre zostały lekko prześwietlone w piekarniku. Aby zapobiec ich całkowitemu spaleniu, należy je zamrozić.

9. Domowy dżem I dżem Można przechowywać w zamrażarce do roku. Świeże owoce gotujemy w wodzie z pektyną, cukrem, ziołami i przyprawami przez kilka minut, ostudzamy, a następnie przelewamy do słoików. Pamiętaj, aby zostawić trochę miejsca w słoiku, ponieważ po zamrożeniu płyn zwiększy swoją objętość.

Najzdrowsze i najsmaczniejsze lody można łatwo zrobić z mrożonych bananów i jagód.
Najzdrowsze i najsmaczniejsze lody można łatwo zrobić z mrożonych bananów i jagód.

10. Jeśli nie chcesz eksperymentować z zamrażaniem różnych produktów spożywczych, po prostu spróbuj lody bananowe. To niesamowicie zdrowa i pyszna alternatywa dla zwykłego kremowego deseru. Zamrożone banany umieszcza się w mikserze z jagodami, masłem orzechowym lub po prostu bez dodatków, aż do uzyskania delikatnego zimnego kremu.

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #Zamrażanie #lifehack #skórka #lody bananowePOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ? Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja