Jabłka z czerwonymi porzeczkami

Jabłka z czerwonymi porzeczkami

gastronomia 08 września 20090,00Dodaj do ulubionychUdziałJabłka z czerwonymi porzeczkami Do przepisu

Jeśli Twoja rodzina uwielbia dobre biesiady, to nasze jabłka z czerwonymi porzeczkami z pewnością przydadzą się nie raz. Są szczególnie poszukiwane podczas świąt noworocznych – zarówno jabłka, jak i jagody będą doskonałym dodatkiem do świątecznej kaczki lub gęsi, a syrop z marynaty z nich będzie doskonałym lekarstwem na bóle głowy następnego ranka po uczcie.

Złożoność: łatwo Porcje: 3 Gotowanie: 30 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 3 PORCJE1,5 kg słodko-kwaśnych małych jabłek2-3 liście wiśni i porzeczek500 g gałązek porzeczki600ml wody pitnej1 łyżka. l. sól3-4 łyżki. l. Sahara Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jabłka umyj i nakłuj w kilku miejscach drewnianą wykałaczką. Umyj i osusz liście porzeczki i wiśni. Porzeczki umyj, nie odrywając ich od gałązek.

Krok 2

Umieść liście na dnie wysterylizowanego słoika. Na wierzchu ułóż porzeczki i jabłka.

Krok 3

Zrób syrop z wody, soli i cukru. Gorącym syropem zalać jabłka. Zamknąć i przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja