Hiszpańskie kandyzowane owoce „Confitadas”

Hiszpańskie kandyzowane owoce „Confitadas”

Mops Kasia 29 grudnia 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1KomentarzGotowanie hiszpańskich kandyzowanych owoców „Confitadas”Hiszpańskie kandyzowane owoce „Confitadas”Gotowanie hiszpańskich kandyzowanych owoców „Confitadas”Hiszpańskie kandyzowane owoce „Confitadas” Do przepisu

W 25 minut w kuchence mikrofalowej przygotujesz pyszne kandyzowane owoce ze skórek pomarańczy, grejpfrutów czy pomelo. Etap przygotowawczy trwa dłużej. Gdy ciasto się piecze, dekoracja będzie gotowa. Możesz też umieścić torebkę pysznych kandyzowanych owoców jako prezent noworoczny. Ogólnie rzecz biorąc, gdyby istniał produkt, byłby kupiec. Korzystam z tego przepisu od początku lat dziewięćdziesiątych, kiedy natknęłam się na ciekawą broszurę „Kuchnia hiszpańska w kuchence mikrofalowej”. Proszę Cię o miłość i przysługę – „Confitadas Tym przepisem gratuluję czasopismu „Gastronom” urodzin!

Złożoność: łatwo Kalorie: 145,00 kcal/porcja Porcje: 5 Gotowanie: 25 minut Dodać. czas: 24 godziny Używany: 3,00 g/1,00 g/190,00MikrofalowyKuchnia hiszpańskaPustySKŁADNIKI NA 5 PORCJIskórka grejpfruta 350 gcukier 180 grdrobny cukier 2 łyżki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotowanie. Jeśli masz grejpfruta, pomelo lub cukiereczku, dzień wcześniej, wieczorem: obierz skórkę z owocu, pokrój w kostkę lub paski. Grubość białej skórki zależy od Twojego uznania, ale nie więcej niż 5 mm. Posiekaną skórkę zalać gorącą wodą, odstawić na 5-10 minut, odcedzić. Napełnij go ponownie wodą o temperaturze pokojowej i pozostaw na noc. Rano spuść wodę i napełnij zimną wodą, aż będzie gotowa. W przypadku pomarańczy wszystko jest znacznie prostsze. Napełnij je dwukrotnie wrzącą wodą, odstaw na 5-10 minut i odcedź wodę. Możesz gotować.

Krok 2

Umieść skórkę w żaroodpornym pojemniku do kuchenki mikrofalowej i dodaj połowę cukru. Kuchenka mikrofalowa przez 6 minut przy mocy 85%. Mam 700 W MV, tryb nazywa się Średnio Wysoki.

Krok 3

Po 6 minutach wyjmij, wymieszaj i wsyp pozostały cukier. Mieszać. Gotuj ponownie w tym samym trybie przez kolejne 6 minut. Wyciągamy go i widzimy, że skórka zmieniła kolor na bursztynowy i jest nasycona syropem. Jeżeli w naczyniu pozostał jeszcze płyn, należy go odcedzić. Syrop ten można stosować do wypieków. Kandyzowane owoce są prawie gotowe. W kolejnym kroku pozostaje już tylko wysuszyć je do pożądanego stanu, jedne lubią bardziej suche, inne bardziej miękkie.

Krok 4

Po 10 minutach wyjąć i ostudzić bezpośrednio na talerzu w temperaturze pokojowej. Zielone kandyzowane owoce to słodycze, czerwone to pomarańcze. Posyp drobnoziarnistym cukrem i ciesz się smakiem. Możesz też umieścić go w szczelnym pojemniku i przechowywać przez długi czas.

UWAGA DO GOSPODARKI

Jeśli nie namoczysz skórki, dodaj 1-2 łyżki wody wraz z cukrem, tak aby powstał syrop.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja