Herbata z rokitnikiem i konfiturą z pigwy
Zhanga Xianchenga 30 czerwca 2016 r4,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1DrinkSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpuree z rokitnika 70 mldżem z pigwy 30 gsyrop gruszkowy 20 mlPrzecier z marakui 30 mlHerbata cejlońska 6 gwoda 350ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj puree z rokitnika – zamrożony rokitnik zagotuj z cukrem i przetrzyj przez sito.
Krok 2
Do rondla dodać puree z rokitnika, konfiturę z pigwy, syrop gruszkowy, puree z marakui, herbatę cejlońską i 350 ml wrzącej wody, doprowadzić do wrzenia i przecedzić do czajnika.