Harosset

Harosset

gastronomia 24 lipca 20120,00Dodaj do ulubionychUdziałDeser z orzechami Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 2 godziny 30 minutKuchnia żydowskaDeserSKŁADNIKI NA 10 PORCJI6 suszonych fig6 suszonych daktyli2 jabłka0,3 szklanki surowych migdałów0,5 szklanki orzechów włoskich5 łyżek l. wino porto1 łyżka. l. Miód1 łyżka. l. sok z cytryny1 cm korzeń imbiru0,5 łyżeczki cynamon Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Figi i daktyle umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Obierz jabłka, wytnij rdzeń, pokrój miąższ na dowolne kawałki. Grubo posiekaj orzechy włoskie i migdały, obierz i posiekaj imbir.

Krok 2

Połącz jabłka, suszone owoce, orzechy, imbir, cynamon, sok z cytryny i miód w dużej misce i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Przenieś mieszaninę na deskę do krojenia i posiekaj nożem, aż będzie gładka. Zalewamy winem i ponownie siekamy nożem. Przenieść mieszaninę do szklanego pojemnika, przykryć, przechowywać w lodówce i odstawić na co najmniej 6 godzin przed podaniem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja