Halibut w papierze olchowym gotowany na żywym ogniu

Do przepisu

Alexander Popov, szef kuchni restauracji Wołga, gotuje halibuta w olchowym papierze na otwartym ogniu z zieloną cebulą i plasterkami pomidorów Baku i proponuje podać z pieczonymi ziemniakami i gotowanym szpinakiem.

Złożoność: łatwo Porcje: 1PrażenieNa grilluNa patelniKolacjaKolacjaDrugie danieDanie główneWegetarianizm: pescetarianizmPiknikSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘhalibut – 200 gskrobia – 5 gzielona cebula – 3 piórapomidory – 2 sztuki, małesól, pieprz – do smakupapier olchowy – 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Halibuta oprósz skrobią, a następnie szybko usmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Papier olchowy namoczyć na kilka godzin w zimnej wodzie, aby się nie przypalił.

Krok 3

Pomidory, cebulę, halibut ułóż w olchowym papierze, zawiń i podpal. Trzymaj na dużym ogniu przez 3-4 minuty, a na małym ogniu przez 6 minut. Gotową rybę dopraw solą i pieprzem i natychmiast podawaj.

PRZY OKAZJI

Przepis udostępnił Alksandr Popov, szef kuchni restauracji Volna.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja