Do przepisu
Alexander Popov, szef kuchni restauracji Wołga, gotuje halibuta w olchowym papierze na otwartym ogniu z zieloną cebulą i plasterkami pomidorów Baku i proponuje podać z pieczonymi ziemniakami i gotowanym szpinakiem.
Złożoność: łatwo Porcje: 1PrażenieNa grilluNa patelniKolacjaKolacjaDrugie danieDanie główneWegetarianizm: pescetarianizmPiknikSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘhalibut – 200 gskrobia – 5 gzielona cebula – 3 piórapomidory – 2 sztuki, małesól, pieprz – do smakupapier olchowy – 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Halibuta oprósz skrobią, a następnie szybko usmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 2
Papier olchowy namoczyć na kilka godzin w zimnej wodzie, aby się nie przypalił.
Krok 3
Pomidory, cebulę, halibut ułóż w olchowym papierze, zawiń i podpal. Trzymaj na dużym ogniu przez 3-4 minuty, a na małym ogniu przez 6 minut. Gotową rybę dopraw solą i pieprzem i natychmiast podawaj.
PRZY OKAZJI
Przepis udostępnił Alksandr Popov, szef kuchni restauracji Volna.