Gulasz z cukinii

Gulasz z cukinii

Julia Raszewska 14 września 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz Do przepisu

Do tego gulaszu dodajemy chleb z masłem i otrzymujemy bardzo smaczne kanapki do kawy lub herbaty. Gulasz doskonale sprawdza się jako dodatek do dań mięsnych, makaronów, puree ziemniaczanego itp.

Złożoność: przeciętny Porcje: 1Kuchnia rosyjskaPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘcukinia 3 kgpomidory 1 kgmarchewka 0,5 kgpapryka 4 szt.cebula 5 szt.olej słonecznikowy 100 mlliść laurowy 3 szt.cukier do smakumielony czarny pieprz do smakugroszek ziele angielskie 5-7 szt.sól do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Cebulę i paprykę pokroić na małe kawałki. Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Na rozgrzaną grubościenną patelnię lub kociołek wlać olej, dodać marchewkę, cebulę i paprykę. Dusić przez 10 minut.

Krok 2

Cukinię pokroić w kostkę około 1 cm i dodać do warzyw. W maszynce do mięsa wkładamy również pomidory skręcone lub drobno posiekane.

Krok 3

Dusić, mieszając od czasu do czasu. Gdy warzywa będą już prawie gotowe, dodaj sól, cukier, mielony pieprz i groszek, liść laurowy.

Krok 4

Na koniec wlać 1 łyżeczkę. 9% octu i dobrze wymieszaj. Przygotowane warzywa włóż do sterylnych słoików i zamknij. Dobrze zawiń słoiki, aż ostygną.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja