Gulasz omul wędzony na gorąco

Do przepisu

Zupa rybna jest zawsze gęsta, satysfakcjonująca i gorąca. Ten elegancki przepis jest prosty w wykonaniu, ciekawy w oryginalnym zastosowaniu klasycznych ziemniaków smażonych w głębokim tłuszczu i bardzo piękny w efekcie.

Złożoność: przeciętny Porcje: 4 Gotowanie: 45 minutMikserGotowaniePalenieKolacjaBulionZupaSKŁADNIKI NA 4 PORCJI400 g filetu omul wędzonego na gorąco460 ml mleka150 g ziemniakówpół cebuli300 g porów, biała część i 2 cm zielonego20 g masła500 ml bulionu rybnegomielona gałka muszkatołowa50 g ziemniaków smażonych w głębokim tłuszczu, można użyć ziemniaków gotowanych20 g mąki, najlepiej kukurydzianej270 ml śmietanki o zawartości tłuszczu od 33%sól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Usuń wszystkie kości z omul. Rozłóż filet na średnie kawałki.

Krok 2

Wlać mleko do rondla. Dodaj rybę, zagotuj mleko. Zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne 3 minuty. Zdejmij patelnię z ognia, wyjmij rybę łyżką cedzakową i przełóż do miski. Odcedź mleko.

Krok 3

Ziemniaki pokroić w kostkę, cebulę w drobną kostkę. Białą część pora przekrój na pół na całej długości. Każdą połówkę ponownie przekrój wzdłuż na pół i pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Rozpuść masło w czystym rondlu. Dodaj całą cebulę i surowe ziemniaki, przykryj i gotuj przez 4-5 minut. Dodać mleko, bulion rybny i gałkę muszkatołową. Gotuj przez 20 minut.

Krok 5

Ziemniaki smażone w głębokim tłuszczu (lub ziemniaki gotowane) zmiel w misie blendera. Dodajemy mąkę rozrobioną z odrobiną wody. Dodaj do zupy razem z rybą. Dodać śmietanę i dusić przez 1-2 minuty. Zdejmij z ognia i odstaw na 15-20 minut. Podawać na gorąco.

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. Źródło: Gastronom.ru #por #ziemniaki #gotowanie #zupa #obiad #Spotkanie z przyjaciółmi #ryba wędzona #blender #Chowder #ryba północna #rosół rybny #omul #wędzone na gorącoPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy

Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja