Grzyb Solanka
Alewtina Semenowa 27 sierpnia 20154,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Bardzo smaczna solanka. Korzystam z tego przepisu już od dłuższego czasu. Zawsze wychodzi znakomicie. To świetny dodatek do gorących ziemniaków. Można go stosować do zup, po drugie.
Złożoność: przeciętny Porcje: 1PustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidor – 2 kgmarchewka – 1,5 kgcebula – 1,5 kgkapusta – 1,5 kgogórki – 1,5 kgsłodka papryka – 1/2 kggotowane grzyby – 300 gcukier – 3 łyżki. l.sól – 5 łyżek. l.ocet 70% – 1 łyżka. l.olej roślinny – 300 mlczarny pieprz – 5 groszkówliść laurowy – 2 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Paprykę obierz z nasion i pokrój w cienkie plasterki, pomidory – również w małe plasterki lub kawałki, cebulę – w półpierścienie, ogórki – w koła, marchewkę i kapustę posiekaj.
Krok 2
Marchewkę włóż do oleju i gotuj przez 5 minut. Dodaj cebulę, gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 3
Dodać wszystkie pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i dusić przez 30-40 minut. Gdy będzie gorące, zwiń je w słoiki, odwróć i zawiń.