Grzyb Solanka

Grzyb Solanka

Alewtina Semenowa 27 sierpnia 20154,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzepis na solankę grzybowąGrzyb SolankaPrzepis na solankę grzybowąGrzyb Solanka Do przepisu

Bardzo smaczna solanka. Korzystam z tego przepisu już od dłuższego czasu. Zawsze wychodzi znakomicie. To świetny dodatek do gorących ziemniaków. Można go stosować do zup, po drugie.

Złożoność: przeciętny Porcje: 1PustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidor – 2 kgmarchewka – 1,5 kgcebula – 1,5 kgkapusta – 1,5 kgogórki – 1,5 kgsłodka papryka – 1/2 kggotowane grzyby – 300 gcukier – 3 łyżki. l.sól – 5 łyżek. l.ocet 70% – 1 łyżka. l.olej roślinny – 300 mlczarny pieprz – 5 groszkówliść laurowy – 2 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Paprykę obierz z nasion i pokrój w cienkie plasterki, pomidory – również w małe plasterki lub kawałki, cebulę – w półpierścienie, ogórki – w koła, marchewkę i kapustę posiekaj.

Krok 2

Marchewkę włóż do oleju i gotuj przez 5 minut. Dodaj cebulę, gotuj przez kolejne 5 minut.

Krok 3

Dodać wszystkie pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i dusić przez 30-40 minut. Gdy będzie gorące, zwiń je w słoiki, odwróć i zawiń.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja