Gruszki w winie
Luda 17 lipca 2015 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 20 minut Dodać. czas: 20 minutDusząc się, marniejącKuchnia francuskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetUrodzinyRomantyczna kolacjaSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘgruszki – 4-5 szt.cukier granulowany – 1 łyżeczka.goździki – 10 szt.cynamon – 2 laskiziele angielskie – 3 groszkiwino czerwone (półsłodkie) – 0,7 l Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Gruszki obierz i wypestkuj, gruszkę przekrój na cztery części, nie odcinaj laski!
Krok 2
Gruszki włożyć do rondelka, dodać goździki, cynamon, ziele angielskie i cukier. Gruszki zalej winem i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.