Grillowane ogórki cukiniowe w pikantnej marynacie

Grillowane ogórki cukiniowe w pikantnej marynacie

Masza Korowina 05 września 2016 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu

Składniki na 1 litr marynaty.

Złożoność: przeciętny Porcje: 4 Gotowanie: 15 minut Dodać. czas: 15 minutGrill/grillKonserwowanieMarynowanieNa grillu, na grilluKolacjaKolacjaPustyPrzekąskaPiknikSKŁADNIKI NA 4 PORCJImłoda cukinia 4-6 szt.czosnek (goździki) 4-5 szt.sól 1,5 łyżki. l.cukier 0,5 łyżki. l.ocet 9% 1 łyżka. l.liść laurowy 2 szt.goździki, pieprz biały i czarny 5-10 szt.słonecznik lub oliwa z oliwek 2 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Cukinię pokroić w plasterki lub wzdłuż, ułożyć na patelni grillowej nagrzanej bez oleju i smażyć po kilka minut z każdej strony.

Krok 2

Do rondla wlać 1 litr wrzącej wody, podpalić, dodać cukier, sól, ocet i doprowadzić do wrzenia.

Krok 3

Na dnie słoika ułóż 1 liść laurowy, goździki, kilka ziaren pieprzu czarnego i białego oraz kilka ząbków czosnku, dość ciasno ułóż grillowaną cukinię. Na wierzchu ułóż resztę czosnku, pieprzu i liścia laurowego.

Krok 4

Warzywa zalać wrzącą marynatą, dodać na wierzch kilka łyżek dowolnego oleju roślinnego. Zamknąć sterylną pokrywką. Następnie możesz sterylizować słoiki, ale olej i ocet radzą sobie z tym dobrze. Odwróć słoik na pokrywkę, zawiń i pozostaw do ostygnięcia! Smacznego!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja