Grillowana papryka na zimę
Anton 11 sierpnia 20154,33 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Niesamowicie pachnąca grillowana papryka, zimą przypomni Ci smak grilla!
Złożoność: łatwo Porcje: 8 Gotowanie: 1 godzinaPiekarnikKonserwowanieNa grillu, na grilluKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 8 PORCJI300 g oleju roślinnegopieprz 1 kgsól, przyprawy Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Paprykę przekrój na pół, usuń nasiona, ułóż na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika na 20-25 minut. W temperaturze: 240 stopni.
Krok 2
Następnie w rondlu doprowadzić oliwę prawie do wrzenia, a także dodać główkę czosnku (wcześniej przebitą przez praskę czosnkową). Gdy tylko papryka będzie gotowa, zaczynamy wkładać składniki do słoika. (Wstępnie sterylizujemy słoik i pokrywkę)
Krok 3
Paprykę zalać oliwą, zamknąć pokrywkę, słoik można też wstawić do garnka z wrzącą wodą lub do piekarnika konwekcyjnego. Przedmiot obrabiany jest przechowywany: 1 rok.
PRZYDATNE RADY
Nawiasem mówiąc, olej można dodać później, przygotowując sosy itp. Olej okazuje się niesamowicie pachnący!