Grillowana papryka na zimę

Grillowana papryka na zimę

Anton 11 sierpnia 20154,33 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzGrillowana papryka na zimę Do przepisu

Niesamowicie pachnąca grillowana papryka, zimą przypomni Ci smak grilla!

Złożoność: łatwo Porcje: 8 Gotowanie: 1 godzinaPiekarnikKonserwowanieNa grillu, na grilluKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 8 PORCJI300 g oleju roślinnegopieprz 1 kgsól, przyprawy Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Paprykę przekrój na pół, usuń nasiona, ułóż na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika na 20-25 minut. W temperaturze: 240 stopni.

Krok 2

Następnie w rondlu doprowadzić oliwę prawie do wrzenia, a także dodać główkę czosnku (wcześniej przebitą przez praskę czosnkową). Gdy tylko papryka będzie gotowa, zaczynamy wkładać składniki do słoika. (Wstępnie sterylizujemy słoik i pokrywkę)

Krok 3

Paprykę zalać oliwą, zamknąć pokrywkę, słoik można też wstawić do garnka z wrzącą wodą lub do piekarnika konwekcyjnego. Przedmiot obrabiany jest przechowywany: 1 rok.

PRZYDATNE RADY

Nawiasem mówiąc, olej można dodać później, przygotowując sosy itp. Olej okazuje się niesamowicie pachnący!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja