Grillowana pachnia z fińskim dressingiem jogurtowym

Do przepisu

Smażona stynka jest tak dobra, że ​​można ją zjeść jak pestki słonecznika – szybko i niezauważalnie. Polecamy przedłużyć przyjemność i przygotować do niej sos jogurtowy, który doskonale komponuje się ze świeżym, lekko ogórkowym smakiem i aromatem ryb północnych.

Złożoność: łatwo Kalorie: 271,52 kcal/porcję Porcje: 5 Używany: 12,95 g/21,53 g/6,91Grill/grillPrażenieKolacjaKolacjaDrugie danieDanie główneSKŁADNIKI NA 5 PORCJI20 zapachówoliwa z oliwek do smażeniaNa sos jogurtowy: 4 jogurty Valio Clean Label po 120 g każdy4 ząbki czosnku40 g pietruszki120 g korniszonówsólmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Oczyść pachnię z łusek i wnętrzności (nie zapomnij usunąć skrzeli; jeśli tego nie zrobisz, ryba będzie miała gorzki smak). Rybę umyć, osuszyć, popieprzyć i polać oliwą.

Krok 2

Na rozgrzanym grillu smaż rybę z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Drobno posiekaj ogórki, pietruszkę i czosnek, dodaj do nich jogurt i dobrze wymieszaj.

Krok 4

Gotową stylnię wyłóż na talerz i delikatnie polej dressingiem jogurtowym. Resztę sosu podawaj osobno.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja