Do przepisu
Pikantny winegret, a raczej sos z buraków i świeżego ogórka nada grillowanej makreli zupełnie nowego smaku. Grillowana makrela z letnim winegretem przygotowuje się bardzo szybko, pięknie wygląda i nadaje się zarówno na co dzień, jak i na świąteczne stoły.
Złożoność: łatwo Kalorie: 431,03 kcal/porcję Porcje: 2 Gotowanie: 30 minut Używany: 45,93 g/16,09 g/27.11Grill/grillPrażenieKuchnia rosyjskaKolacjaKolacjaFlakonik na sole trzeźwiąceDrugie danieDanie główneSałatkaWegetarianizm: pescetarianizmPiknikSKŁADNIKI NA 2 PORCJE2 ugotowane buraki12 cebuli12 ogórka2 łyżeczki posiekany koperek1 łyżeczka papryka1 łyżka. l. ocet ryżowy1 łyżka. l. oliwa z oliwek4 świeże filety z makreli (makrela)sól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Buraki, cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekaj koperek.
Krok 2
Wszystkie składniki oprócz oliwy z oliwek i ryby wymieszać, dodać sól i odstawić.
Krok 3
Posolić filet z ryby i posmarować oliwą z oliwek. Smaż rybę na dobrze rozgrzanym grillu po 2-3 minuty z każdej strony, aż będzie ugotowana. Podawać natychmiast z salsą z papryki buraczanej.