Do przepisu
Cheese HaLumi to wizytówka kuchni Cypru. Hallumi ma wyższą temperaturę topnienia niż ser Adyghe lub Suluguni znany nam. Można go smażić na grillu lub w grillu patelni, wcześniej posypanym oliwą z oliwek. Po smażeniu Hallumi można posypać posiekaną bazylią, tymiankiem, oregano lub mięty. Ten ser dobrze pasuje do warzyw i owoców, jako przykład gruszek lub fig. Szef restauracji Maetless Andrei Kavarnitsin oferuje grillowane halumi z marynowaną gruszką.
Złożoność: łatwo Kalorie: 492,76 KCAL/część Porcje: 1 Używany: 21,54 g/35,41 g/21,74Grill / grillSmażenieCypr kuchniaKolacjaKolacjaPrzekąskaWegetarianizm: locteriaUrodzinyPiknikBufetSkładniki dla 1 porcjiHaLumi – 110 gGruszka w syropie – 40 gSos pomarańczowy – 40 mlDo sosu pomarańczowego:Pomarańczowy – 1 szt.Masło – 15 gCukier – do smaku Tabela miar i skal Przepis na gotowanieNiewygodny ekran
Krok 1
Przygotuj sos pomarańczowy. Wyjmij skórkę z pomarańczowego i zetrzyj drobną trawę. Wyczyść samolotę z filmów i wyciśnij sok. Wymieszaj sok ze skórką. Rozpuść masło i cukier w rondlu. Kiedy karmel jest zrumieniony i zaczyna zagęścić, wlej do niego sok i gasić przez kilka minut.
Krok 2
Wytnij ser prostokątnymi płytami o rozmiarze 3 x 10 x 0,5 cm, usmażyć na grillu po obu stronach.
Krok 3
Umieść grilla na naczyniu na naczyniu, włóż w pobliżu krój gruszki, pokrój na pół i włóż spodek z sosem pomarańczowym.
PRZY OKAZJI
Przepis został dostarczony przez Andrei Kavarnitsin, szefa kuchni restauracji bezmięsnej.
Jeśli zauważysz błąd lub niedokładność, powiedz nam. Źródło: usługa prasowa restauracji #Butter #Cheese #orange #cyprus Cuisine #Halumi #Buffet #picnic #Dinner #Lunch #meeting with Friends #grill #recipes z Pears #Birthday #snackPodobne materiałyUwagi na ? Zaloguj się lub zostawił komentarz jako gość
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych