Gorący Toddy
Mój magnes 03 stycznia 2022 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 130,41 kcal/porcja Porcje: 2 Gotowanie: 15 minut Używany: 0,41 g/0,14 g/18,34Koktajle alkoholoweDrinkSKŁADNIKI NA 2 PORCJE50 ml whisky korzennej200 ml gorącej wody pitnej3 łyżeczki Miód1 łyżeczka sok z cytryny2 szklanki cytryny2 laski cynamonu2 pąki goździków Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Whisky wlać do żaroodpornej miski. Dodać miód i sok z cytryny, zalać wrzącą wodą i mieszać, aż miód całkowicie się rozpuści.
Krok 2
Rozlać do pucharków, do każdego włożyć pączek goździka, laskę cynamonu i kubek cytryny. Podawać na gorąco.
PRZYDATNE RADY
Koktajl najlepiej przygotować z miodem lipowym lub kwiatowym.
PRZY OKAZJI
W 100 g: białka 0,17 g (0,21% wartości dziennej) • tłuszcze 0,06 g (0,07%) • węglowodany 21,64 g (12,88%) • błonnik pokarmowy 0,45 g (1,50%) • kcal 114,09 (6,34%) • NNKT 0,01 g (0,05%) • sód 1,92 mg (0,13%) • cukier ogółem 20,73 g (41,46%)