Gorący Toddy

Gorący Toddy

Mój magnes 03 stycznia 2022 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzMój magnes Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 130,41 kcal/porcja Porcje: 2 Gotowanie: 15 minut Używany: 0,41 g/0,14 g/18,34Koktajle alkoholoweDrinkSKŁADNIKI NA 2 PORCJE50 ml whisky korzennej200 ml gorącej wody pitnej3 łyżeczki Miód1 łyżeczka sok z cytryny2 szklanki cytryny2 laski cynamonu2 pąki goździków Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Whisky wlać do żaroodpornej miski. Dodać miód i sok z cytryny, zalać wrzącą wodą i mieszać, aż miód całkowicie się rozpuści.

Krok 2

Rozlać do pucharków, do każdego włożyć pączek goździka, laskę cynamonu i kubek cytryny. Podawać na gorąco.

PRZYDATNE RADY

Koktajl najlepiej przygotować z miodem lipowym lub kwiatowym.

PRZY OKAZJI

W 100 g: białka 0,17 g (0,21% wartości dziennej) • tłuszcze 0,06 g (0,07%) • węglowodany 21,64 g (12,88%) • błonnik pokarmowy 0,45 g (1,50%) • kcal 114,09 (6,34%) • NNKT 0,01 g (0,05%) • sód 1,92 mg (0,13%) • cukier ogółem 20,73 g (41,46%)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja