Gorący rum z masłem

Gorący rum z masłem

Mój magnes 21 listopada 2023 r5.00(3)Dodaj do ulubionychUdziałGorący maślany rumGorący rum z masłemGorący maślany rumGorący rum z masłem Do przepisu

Gorący rum z masłem nie jest typowym koktajlem. Napój ten pomoże przetrwać chłodny dzień i doda sił, których brakuje jesienią i zimą. Rum maślany sprawdzi się szczególnie dobrze w dwóch przypadkach: gdy trzeba wyleczyć gardło i rozgrzać się (jest to szczególnie ważne poza sezonem). Koktajl możesz podać także jako dodatek do lekkiego deseru, na przykład z kruchymi ciasteczkami lub słodkimi ciasteczkami.

Złożoność: łatwo Kalorie: 181,95 kcal/porcja Porcje: 2 Gotowanie: 20 minut Używany: 1,32 g/7,26 g/5,22GotowanieDrinkWegetarianizm: laktoWegetarianizmImpreza, bufetUrodzinyKarnawałSKŁADNIKI NA 2 PORCJEciemny rum – 80 mlsok jabłkowy – 120 mlsyrop cukrowy – 20 mlmiód – 20 mlmasło – 20 gsok z ćwiartki cytrynymielony cynamon – 1 szczyptasól – 1 szczyptaciasteczka maślane do podania Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

W małym rondlu umieść miód i masło. Wlać sok z cytryny i jabłka, syrop i rum. Dodać sól i mielony cynamon.

Krok 2

Postaw na małym ogniu i mieszając, podgrzewaj, aż pojawią się pierwsze bąbelki (ale nie gotuj!).

Krok 3

Odcedź i przelej do dwóch żaroodpornych szklanek. Udekoruj laską cynamonu i podawaj z ciasteczkami maślanymi.

UWAGA DO GOSPODARKI

Przepis na koktajl można modyfikować, pomijając syrop i zwiększając ilość miodu według uznania. Zastąp sok z cytryny sokiem z innych owoców cytrusowych.

PRZYDATNE RADY

Syrop cukrowy możesz zastąpić syropem z topinamburu lub przygotować go samodzielnie: podgrzej cukier z wodą na kuchence, aż całkowicie się rozpuści.

PRZY OKAZJI

Na 100 g: białka 0,16 g (0,20% ZDS)

• tłuszcze 5,92 g (6,58%)

• węglowodany 17,90 g (10,65%)

• kcal 186,81 (10,38%)

• sód 39,35 mg (2,71%)

• cukier ogółem 11,68 g (23,36%)

• NNKT 3,72 g (18,60%)

• błonnik pokarmowy 0,31 g (1,03%)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja