Gorący kokosowy budyń malinowy

Do przepisu

Puddingi można przygotowywać przez cały rok. A budyń kokosowy ze świeżymi malinami dostępny jest tylko w sezonie na tę aromatyczną jagodę. Kokosowo-malinowy deser o delikatnym smaku ozdobi każdy letni stół, zarówno codzienny, jak i odświętny.

Złożoność: przeciętny Porcje: 6 Gotowanie: 45 minutMikserPiekarnikMikserPieczenieKuchnia angielskaŚniadaniePopołudniowa przekąskaPiekarniaPuddingWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmMenu dla dzieciUrodzinyŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 6 PORCJI450 g malin + trochę więcej do dekoracji140 g startego miąższu kokosa250 ml śmietanki kokosowej100 g masła + trochę więcej do wysmarowania140 g mąki3 duże jajka140 g brązowego cukru + 4 łyżki. lszczypta skrobijogurt naturalny do podania Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Wymieszaj 1/3 malin i 4 łyżki w rondlu. l. Sahara. Podgrzewaj mieszaninę na małym ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodaj pozostałe jagody i podgrzewaj przez kolejną 1 minutę. Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.

Krok 2

Natłuścić 1 duże naczynie żaroodporne (lub 6 foremek żaroodpornych o pojemności 250 ml). Przełóż masę jagodową na dno naczynia.

Krok 3

W misie blendera zmiel cukier i 90 g miazgi kokosowej na gładką masę.

Krok 4

Za pomocą miksera ubić jajka, masło i śmietankę kokosową. Dodaj mieszaninę mąki, skrobi i cukru, ubijaj, aż będzie gładka. Rozłóż ciasto na jagodach. Napełnij około 3/4 objętości. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 40 minut. duża forma i 25 min. stan nietrzeźwy.

Krok 5

Po 5 do 7 minutach posyp budyń pozostałą mieszanką kokosową. do końca gotowania.

Krok 6

Studzimy budyń przez 10 minut. Podawać z łyżką jogurtu na wierzchu i dekorować jagodami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja