Do przepisu
Puddingi można przygotowywać przez cały rok. A budyń kokosowy ze świeżymi malinami dostępny jest tylko w sezonie na tę aromatyczną jagodę. Kokosowo-malinowy deser o delikatnym smaku ozdobi każdy letni stół, zarówno codzienny, jak i odświętny.
Złożoność: przeciętny Porcje: 6 Gotowanie: 45 minutMikserPiekarnikMikserPieczenieKuchnia angielskaŚniadaniePopołudniowa przekąskaPiekarniaPuddingWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmMenu dla dzieciUrodzinyŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 6 PORCJI450 g malin + trochę więcej do dekoracji140 g startego miąższu kokosa250 ml śmietanki kokosowej100 g masła + trochę więcej do wysmarowania140 g mąki3 duże jajka140 g brązowego cukru + 4 łyżki. lszczypta skrobijogurt naturalny do podania Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Wymieszaj 1/3 malin i 4 łyżki w rondlu. l. Sahara. Podgrzewaj mieszaninę na małym ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodaj pozostałe jagody i podgrzewaj przez kolejną 1 minutę. Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.
Krok 2
Natłuścić 1 duże naczynie żaroodporne (lub 6 foremek żaroodpornych o pojemności 250 ml). Przełóż masę jagodową na dno naczynia.
Krok 3
W misie blendera zmiel cukier i 90 g miazgi kokosowej na gładką masę.
Krok 4
Za pomocą miksera ubić jajka, masło i śmietankę kokosową. Dodaj mieszaninę mąki, skrobi i cukru, ubijaj, aż będzie gładka. Rozłóż ciasto na jagodach. Napełnij około 3/4 objętości. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 40 minut. duża forma i 25 min. stan nietrzeźwy.
Krok 5
Po 5 do 7 minutach posyp budyń pozostałą mieszanką kokosową. do końca gotowania.
Krok 6
Studzimy budyń przez 10 minut. Podawać z łyżką jogurtu na wierzchu i dekorować jagodami.