Galaretka żurawinowa ze skórką, cynamonem i porto

Galaretka żurawinowa ze skórką, cynamonem i porto

Swietłana Zaretska 08 kwietnia 20100,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1KomentarzGalaretka żurawinowa ze skórką, cynamonem i porto Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 15 minutPustyWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomarańczowy – 1 szt.żurawina – 250 ggoździki – 6 szt.cukier – 250 gcynamon – 2 cmwino porto – 2 łyżki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Skórkę pomarańczową zetrzeć na grubej tarce i wycisnąć sok. Pączki cynamonu i goździków włóż do woreczka z gazy i zawiąż sznurkiem. Można zastąpić 1/4 łyżeczki. mielony cynamon i szczypta mielonych goździków. W rondelku wymieszaj żurawinę, cukier, skórkę pomarańczową i sok, dodaj porto. Umieść torebkę przypraw i trzymaj na średnim ogniu, aż jagody zaczną pękać. Zwiększ ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 5 minut. Sprawdź gotowość, umieszczając kroplę galaretki na spodku. Jeśli się rozprzestrzeni, galaretka nie jest gotowa; musisz gotować jeszcze kilka minut. Usunąć pianę łyżką cedzakową, ostudzić i przelać do czystego, suchego, ciepłego słoika. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

UWAGA DO GOSPODARKI

Tę aromatyczną przyprawę podaje się do mięs lub serów i wykorzystuje do wypieków.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja