Galaretka z Kaliny

Galaretka z Kaliny

gastronomia 22 czerwca 20070,00Dodaj do ulubionychUdział3638.jpg3638.jpg3638.jpg3638.jpg Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 4280,00 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina 30 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ400 ml wody1kg cukru1 kg jagód kaliny Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posortuj jagody, opłucz i polej przez 5-6 minut. wrzątek. Umieścić na durszlaku i pozwolić wodzie spłynąć. Jagody kaliny włóż do emaliowanej miski, zalej ciepłą wodą (35–40°C) i poczekaj, aż jagody staną się miękkie. Następnie przetrzyj jagody przez sito. Wymieszaj powstałe puree jagodowe z cukrem i gotuj na umiarkowanym ogniu do miękkości, około godziny. Gorącą galaretkę przełożyć do suchych szklanych słoików o pojemności 0,5 litra i zakręcić.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja