Galaretka z czerwonej porzeczki
jagoda 21 sierpnia 20150,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz Do przepisu
Galaretka z czerwonej porzeczki jest bardzo łatwa w przygotowaniu, a bez dodatkowych zagęstników zamienia się w bardzo smaczną galaretkę.
Złożoność: łatwo Kalorie: 43,58 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 40 minut Dodać. czas: 15 minut Używany: 0,09 g/0,03 g/10,47GotowanieKonserwowanieŚniadaniePopołudniowa przekąskaDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetUrodzinyŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘCzerwona porzeczka – 700 gCukier – 450 gWoda – 300 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyte porzeczki zalać wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Porzeczki układamy na sicie i odstawiamy na kilka godzin do odcieknięcia płynu (jagód nie przecedzamy, w przeciwnym razie galaretka stanie się mętna). Do powstałego soku dodaj cukier, zagotuj i gotuj przez kolejne 10 minut. Rozlać do słoików i ostudzić.