Galaretka z czerwonej porzeczki

Galaretka z czerwonej porzeczki

gastronomia 02 września 20090,00Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 133,64 kcal/porcję Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 0,18 g/0,06 g/32,55PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘcukier – w ilości 1 kg na 1 litr sokuczerwona porzeczka Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Usuń porzeczki z gałązek, posortuj i umyj. Wyciśnij sok w wyciskarce lub przetrzyj jagody przez sito.

Krok 2

Do soku dodać cukier, wymieszać, przykryć i pozostawić w temperaturze pokojowej na 6–8 godzin. Rozlać do wysterylizowanych słoików, zamknąć i przechowywać.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja