Galaretka z czerwonej porzeczki
gastronomia 02 września 2009 Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 133,64 kcal/porcję Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 0,18 g/0,06 g/32,55PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘcukier – w ilości 1 kg na 1 litr sokuczerwona porzeczka Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Usuń porzeczki z gałązek, posortuj i umyj. Wyciśnij sok w wyciskarce lub przetrzyj jagody przez sito.
Krok 2
Do soku dodać cukier, wymieszać, przykryć i pozostawić w temperaturze pokojowej na 6–8 godzin. Rozlać do wysterylizowanych słoików, zamknąć i przechowywać.