Galaretka z czarnej porzeczki
lpazowa 04 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Oszałamiający aromat i kolor tego dżemu, który zamienia się w galaretkę, zapewni letnią bajkę w zimowe wieczory. A latem lekka kwaskowatość doskonale podkreśli smak zimnych słodkich deserów takich jak lody, naleśniki czy zapiekanka z twarogu.
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 15 minutGotowanieKonserwowanieŚniadaniePopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘczarna porzeczka – 11 filiżanekcukier – 16 szklanekwoda – 3 szklanki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Syrop przygotować z wrzącej wody i połowy określonej ilości cukru.
Krok 2
Wlać jagody do syropu i gotować przez 5-7 minut.
Krok 3
Dodać pozostałą połowę cukru i wlać do gotujących się słoików.