Galaretka z czarnej porzeczki

Galaretka z czarnej porzeczki

lpazowa 04 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzGalaretka z czarnej porzeczkiPrzygotowanie konfitury z czarnej porzeczkiGalaretka z czarnej porzeczki Do przepisu

Oszałamiający aromat i kolor tego dżemu, który zamienia się w galaretkę, zapewni letnią bajkę w zimowe wieczory. A latem lekka kwaskowatość doskonale podkreśli smak zimnych słodkich deserów takich jak lody, naleśniki czy zapiekanka z twarogu.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 15 minutGotowanieKonserwowanieŚniadaniePopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘczarna porzeczka – 11 filiżanekcukier – 16 szklanekwoda – 3 szklanki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Syrop przygotować z wrzącej wody i połowy określonej ilości cukru.

Krok 2

Wlać jagody do syropu i gotować przez 5-7 minut.

Krok 3

Dodać pozostałą połowę cukru i wlać do gotujących się słoików.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja