Galaretka melonowa

Galaretka melonowa

gastronomia 22 czerwca 20075.00(1)Dodaj do ulubionychUdział1484.jpg1484.jpg1484.jpg1484.jpg Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 148,15 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 30 minut Używany: 2,84 g/0,53 g/31,21DeserWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 4 PORCJI10 g żelatyny (najlepiej w listkach)cukier – 3 łyżki.kawałki melona400 ml soku jabłkowego bez miąższu4 łyżki l. wytrawne białe winokawałki truskawek Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Wymieszaj sok jabłkowy, wino i cukier. Gdy cukier się rozpuści, dodać żelatynę. Powstałą płynną galaretkę wlej do 4 kieliszków do wina tak, aby ledwo zakrywała dno i włóż kieliszki do lodówki. Gdy galaretka stwardnieje, ułóż na niej warstwę kawałków melona i truskawek i ponownie wlej niewielką ilość płynnej galaretki. Włożyć do lodówki do ostygnięcia. W ten sposób wypełnij całą formę, ostatnią warstwą będzie galaretka.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja