Do przepisu
Sandacz to ryba pod każdym względem przyjemna: nie ma wyraźnego zapachu, jak niektóre gatunki rzeczne, nie jest koścista, ma delikatne mięso. Filet z sandacza to przyjemność gotowania i jedzenia. Dodatek z warzyw i puree doda sandaczowi jasnych kolorów, ale nie dodatkowych kalorii.
Złożoność: łatwo Kalorie: 1789,58 kcal/porcja Porcje: 4 Używany: 45,22 g/136,93 g/92,27PrażenieMarynowanieNa patelniKolacjaKolacjaDrugie danieDanie główneNa świątecznym stoleWielkanocSKŁADNIKI NA 4 PORCJEsandacz – 520 goliwa z oliwek – 40 gtymianek – 3 gfasolka szparagowa – 120 gPomidory wiśniowe – 160 gsól – 8 gczosnek – 12 gmasło – 40 gziemniaki w mundurkach – 160 gproszek buraczany – 4 g Na mus grochowy:groszek – 800 gkrem – 200 gmasło – 50 gcukier – 10 gsól – 10 gksantan – 2gświeża mięta – 20gpapryczka chili – 10 gDla salsy:ogórki – 150 gsuszone pomidory – 150 golej roślinny – 400 gbiały balsamiczny – 300 gPasta z papryczki chili – 100 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Filet z sandacza zamarynuj w oliwie z tymiankiem i smaż najpierw na skórce, aż będzie złocista, następnie przewróć na drugą stronę i smaż z drugiej strony, aż miąższ przestanie być przezroczysty.
Krok 2
Ugotuj ziemniaki. Fasolę zblanszować we wrzącej wodzie do połowy ugotowanej, podsmażyć na gorącej patelni razem z gotowanymi ziemniakami, pomidorkami koktajlowymi, dodać sól, czosnek i masło.
Krok 3
Zblanszuj zielony groszek w mleku, dodając chili, miód i miętę. Następnie zmiksuj w blenderze
Krok 4
Na talerz wyłóż mus, rysując kulę, na środek połóż smażone warzywa, na wierzch sandacza, dodaj odrobinę salsy z młodych ogórków kiszonych, suszonych pomidorów, oliwy i przypraw. Posyp talerz proszkiem z buraków.
PRZY OKAZJI
Przepis udostępnił Andrey Lazarev, szef kuchni restauracji Magellan
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. Źródło: Serwis prasowy restauracji #ryba #szczupak #warzywa #groszek zielony #ziemniaki #Andrey Lazarev #marynowanie #drugie danie #obiad #obiad #salsa #patelnia #smażenie #filet rybnyPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?
Brak komentarzy
Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych