Fascynujące marynowane pomidory według sekretnego przepisu braci Berezutskich, inspirowanego domowymi przepisami ich mamy!

Marynowane pomidory od szefów kuchni braci Berezutskich (prawie według przepisu mojej mamy)

Marynowane pomidory od szefów kuchni braci Berezutskich Do przepisu

Iwan i Siergiej pamiętają i uwielbiają to danie z dzieciństwa. Lekko unowocześnili przepis mojej mamy i teraz ta przystawka znalazła się w menu ich restauracji Twins Garden.

Złożoność: przeciętny Porcje: 3 Gotowanie: 2 godziny Dodać. czas: 48 godzPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 3 PORCJE3 kg kremowych pomidorów 300 g białej cebuli 30 g czosnku 10 g koperku, pietruszki i bazylii 20 g pachnącego oleju roślinnegoNa marynatę:3 litry przefiltrowanej wody 7 ml octu (nie 70, ale 7!) 110 g cukru 10 ziela angielskiego 2 liście laurowe 5 g ostrej czerwonej papryki 45 g soli niejodowanej Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Na marynatę wymieszaj wszystkie składniki w rondlu, zagotuj i poczekaj, aż sól i cukier się rozpuszczą. Ochłodzić do około 50°C.

Krok 2

Pomidory zblanszować we wrzącej wodzie, przełożyć do wody z lodem i obrać. Pomidory pokroić wzdłuż na ćwiartki i ułożyć w słoikach.

Krok 3

Obierz cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie. Zmiażdż czosnek i obierz go. Grubo posiekaj warzywa. Do pomidorów dodać czosnek, cebulę i zioła, zalać pachnącą oliwą i zalać marynatą.

Krok 4

Całkowicie ostudzić i wstawić do lodówki na co najmniej 2 dni.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja