Ekskluzywne Przepisy na Młode Buraki w Pikantnej Marynacie

Marynowane młode buraki


Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina 30 minutMarynowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘburaki młode – 1,5 kg cukier – 2 szklanki soli – do smaku ocet 9% – 2 szklanki Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj buraki. Odetnij wierzchołki, pozostawiając małe ogonki. W rondlu zagotuj 2 litry wody z octem i cukrem. Gotuj, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodać buraki i gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez 1 godzinę.

Krok 2

Za pomocą łyżki cedzakowej połóż buraki na talerzu i poczekaj, aż ostygną. Następnie usuń skórkę. Jeśli buraki są duże, przekrój je wzdłuż na 3-4 części, pozostawiając ogonki. Odcedzić marynatę i doprowadzić do wrzenia.

Krok 3

Obrane buraki ułożyć w wysterylizowanych słoikach, zalać marynatą, przykryć i przechowywać w lodówce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja