Plasterki dżemu mandarynkowego
Do przepisu
Dżem z mandarynki w plasterkach okazuje się Bardzo Piękny – obecny praca gastronomiczny sztuka! Jeśli kucharz jego pięć protokół, dawać ochłonąć Niektóre godziny, Następnie powtarzać proces więcej 2-3 czasy, To owocowy sztuki V złoty syrop Nie tylko pozostanie cały, Ale stanie się przeświecający I będzie świecić V bank Jak Słoneczny. I Nie zaniedbanie wanilia – cytrus aromat, mieszanie się Z wanilia, podbije każdy serce!
Złożoność: łatwo Kalorie: 4414,74 kcal/porcję Porcje: 2 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 8 godzin Używany: 10,42 g/2,60 g/1094,75GotowanieDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 2 PORCJE1,3 kg mandarynek bez pestek 1 kg cukru 1 laska wanilii Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Aby zrobić dżem mandarynkowy w plasterkach, zacznij od najważniejszej rzeczy: zagotuj syrop cukrowy i 150 ml wody, dodaj laskę wanilii przekrojoną wzdłuż na pół: zagotuj i gotuj przez 10 minut.
Krok 2
Obierz mandarynki, usuwając jak najwięcej białych przegród i folii. Mandarynki podzielić na cząstki.
Krok 3
Do przygotowanych plasterków dodać syrop, doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do małego i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, usuwając pianę, jeśli się pojawi. Zdjąć z ognia i ostudzić przez 2 godziny.
Krok 4
Powtórzyć doprowadzanie do wrzenia na dużym ogniu, gotowanie przez trzy minuty i chłodzenie przez 2 godziny jeszcze 3 razy. Wlać dżem do wyparzonych słoików i w razie potrzeby zakręcić.
PRZYDATNE RADY
Jeśli nie masz laski wanilii, którą możesz dodać do konfitury mandarynkowej, użyj cukru waniliowego – ale nie z wanilią, ale z naturalną wanilią, musi być to napisane na opakowaniu. Na taką objętość dżemu wystarczą dwie łyżki.