Kawior z cukinii i pieprzu na węglu drzewnym
Do przepisu
Kawior dyniowy można przygotować z grillowanych warzyw – nabierze ciekawego, niezwykłego smaku i aromatu.
Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 1 godzina 40 minutGrill/grillPieczenieKolacjaKolacjaPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmPiknikSKŁADNIKI NA 6 PORCJI2 kg cukinii 1 kg słodkiej papryki 2 czerwone cebule 1 główka czosnku 2 łyżki. l. sos granatowy narshara olej roślinny sól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj węgle na grillu lub w garnku do grillowania (powinny się dobrze palić i zamieniać w biały popiół) lub rozgrzej grill.
Krok 2
Grilluj wszystkie warzywa z wyjątkiem cebuli na węglach, obracając je co około 2 minuty. – powinny być pokryte czarną skórką.
Krok 3
Obierz i drobno posiekaj czerwoną cebulę, wymieszaj z solą i sosem z granatów.
Krok 4
Warzywa ostudzić, obrać i grubo posiekać. Wymieszaj z cebulą, solą i pieprzem. Napełnij olejem.