Ekscytujące połączenie smaków: Puree z Feijoa, żurawiną i cukrem

Feijoa puree z żurawiną i cukrem

Feijoa puree z żurawiną i cukrem Do przepisu

Jagody czy owoce przecierane cukrem są zdecydowanie zdrowsze od tych przygotowanych metodą obróbki cieplnej. A ten „surowy” dżem przygotowuje się znacznie szybciej niż zwykle.

Złożoność: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 1 godzina 30 minutMikserŚniadaniePopołudniowa przekąskaDeserWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 2 PORCJE400 g żurawiny 800 g feijoa 800 g cukru 2 pąki goździków Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Żurawinę zasyp cukrem, odstaw na 1 godzinę, następnie podgrzej do wrzenia, zdejmij z ognia i ubijaj blenderem na gładką masę. Dodajemy rozgniecione w palcach „kulki” pączków goździków (bez „łodygów”).

Krok 2

Feijoa pokroić na duże kawałki i zmielić w maszynce do mięsa lub posiekać blenderem.

Krok 3

Zmieszaj feijoa i syrop żurawinowy na gładką masę i przełóż do wysterylizowanych słoików. Przechowywać w lodówce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja