Dziecięcy mus jabłkowy
Anastazja 19 sierpnia 20150,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Najzdrowsze dania dla dzieci to te domowe. Nasze dzieci są bardzo zadowolone, gdy sami robimy domowe przecier jabłkowy.
Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 30 minutMikserDusząc się, marniejącŚniadaniePopołudniowa przekąskaDeserPustySos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciUrodzinyŚwięto dzieciPiknikSKŁADNIKI NA 4 PORCJEjabłka słodko-kwaśne – 1 kgzwykła woda – 300 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Jabłka myjemy, obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy na małe kawałki.
Krok 2
Przygotowane jabłka włóż do rondla z grubym dnem, dodaj wodę i postaw na średnim ogniu. Gotuj, mieszając, aż jabłka zmiękną.
Krok 3
Za pomocą blendera zanurzeniowego zmiksuj zawartość patelni na puree i ponownie podgrzej na ogniu przez około 15 minut. Odstaw puree do ostygnięcia. Ja sam wolę jeść na gorąco (okazuje się bardziej satysfakcjonujące). Zimne puree ma więcej słodyczy. Nie przechowujemy go długo – zjadamy od razu! Smacznego!