Dżem żurawinowy z pigwą i imbirem

Dżem żurawinowy z pigwą i imbirem

Yuna 18 września 2020 r5.00(2)Dodaj do ulubionychUdziałDżem żurawinowy z pigwą i imbiremDżem żurawinowy z pigwą i imbiremDżem żurawinowy z pigwą i imbiremDżem żurawinowy z pigwą i imbirem Do przepisu

Pachnący dżem pikantny – zdrowy i prawdziwie zimowy. Zrobiłam w wypiekaczu do chleba. Można gotować na kuchence, czas gotowania zależy od pożądanej gęstości dżemu i miękkości pigwy (około 1 godziny).

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 10 minutGotowanieŚniadanieDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘżurawina 350 grpigwa 100 grimbir 2-3 cmcukier 450 gr Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj jagody i owoce. Mam mrożoną żurawinę.

Krok 2

Obierz pigwę z nasion i skóry. Pokrój w małe kostki. Ilość imbiru zależy od upodobań, ja wziąłem kawałek wielkości paliczka kciuka (2,5–3 cm). Imbir obrać i drobno posiekać.

Krok 3

W misie wypiekacza umieść jagody i cukier, zgodnie z instrukcją, w kilku warstwach. Podłącz sprzęt i wybierz z menu żądany program, a wtedy wypiekacz do chleba zrobi wszystko sam. Można gotować na kuchence, czas gotowania zależy od pożądanej gęstości dżemu i miękkości pigwy (około 1 godziny).

Krok 4

Po usłyszeniu sygnału dźwiękowego odłącz wypiekacz od prądu i ostrożnie wyjmij formę. Dżem przełóż do słoików i delektuj się nim według uznania. Smacznego!

UWAGA DO GOSPODARKI

Zamiast pigwy możesz wziąć jabłka.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja