Dżem z pomidorkami koktajlowymi, chili i cytrynami

Dżem z pomidorkami koktajlowymi, chili i cytrynami

Alewtina Semenowa 13 września 2016 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzJak zrobić dżem z pomidorkami koktajlowymi, chili i cytrynamiDżem z pomidorkami koktajlowymi, chili i cytrynamiRobienie dżemu z pomidorkami koktajlowymi, chili i cytrynamiJak zrobić dżem z pomidorkami koktajlowymi, chili i cytrynamiDżem z pomidorkami koktajlowymi, chili i cytrynami Do przepisu

Ten pikantny dżem nadaje się jako sos do przystawek, dań mięsnych i zapiekanek. Posłuży również jako dekoracja wszelkich Twoich kulinarnych kreacji.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 20 minut Dodać. czas: 10 minutPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidorki koktajlowe 600 gpapryczka chili 2 szt.cytryny 2 szt.cukier 12 łyżek. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na połówki.

Krok 2

Umyj cytryny i osusz. Przygotuj papryczki chili.

Krok 3

Usuń skórkę z cytryn za pomocą drobnej tarki. Wyciśnij sok z cytryny. Usuń nasiona i błony z papryczki chili i drobno posiekaj.

Krok 4

Do posiekanych pomidorów dodać skórkę i sok z cytryny, posiekaną papryczkę chili, wymieszać. Gotuj od momentu zagotowania przez 15 minut na małym ogniu.

Krok 5

Rozlać do sterylnych słoików, zwinąć, odwrócić i zawinąć.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja