Dżem z pomidorkami koktajlowymi, chili i cytrynami
Alewtina Semenowa 13 września 2016 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Ten pikantny dżem nadaje się jako sos do przystawek, dań mięsnych i zapiekanek. Posłuży również jako dekoracja wszelkich Twoich kulinarnych kreacji.
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 20 minut Dodać. czas: 10 minutPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidorki koktajlowe 600 gpapryczka chili 2 szt.cytryny 2 szt.cukier 12 łyżek. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na połówki.
Krok 2
Umyj cytryny i osusz. Przygotuj papryczki chili.
Krok 3
Usuń skórkę z cytryn za pomocą drobnej tarki. Wyciśnij sok z cytryny. Usuń nasiona i błony z papryczki chili i drobno posiekaj.
Krok 4
Do posiekanych pomidorów dodać skórkę i sok z cytryny, posiekaną papryczkę chili, wymieszać. Gotuj od momentu zagotowania przez 15 minut na małym ogniu.
Krok 5
Rozlać do sterylnych słoików, zwinąć, odwrócić i zawinąć.