Dżem z pomarańczy i rokitnika

Dżem z pomarańczy i rokitnika

Anastazja Wysocka 02 września 2018 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzDżem z pomarańczy i rokitnika Do przepisu

Czy słyszałeś kiedyś wyrażenie „eksploduje smakiem”? To najlepszy epitet, jaki można wymyślić dla tego niezwykłego dżemu – jasny, bogaty, rozgrzewający w chłodne dni. Bardzo smacznie jest pić z nią herbatę i wspominać lato.

Złożoność: łatwo Kalorie: 194,60 kcal/porcja Porcje: 500 Używany: 0,63 g/1,68 g/44,02PustySKŁADNIKI NA 500 PORCJIrokitnik zwyczajny 300 gpomarańcze 300 gcukier granulowany 400 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Rokitnika umyć, wymieszać z cukrem i postawić na średnim ogniu.

Krok 2

Pomarańcze dokładnie opłucz i usuń skórkę. Gdy tylko rokitnik się zagotuje, dodaj do niego sok pomarańczowy.

Krok 3

Gotuj dżem przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Rokitnik da sok i musimy go trochę zagotować. Po tym czasie do dżemu dodać skórkę pomarańczową i zdjąć z ognia. Gotowy dżem wlać do wyparzonych słoików i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja