Dżem z płatków piwonii

Dżem z płatków piwonii

Yuna 01 maja 2019 r5.00(1)Dodaj do ulubionychUdziałDżem z płatków piwonii Do przepisu

Bardzo aromatyczny, pachnący i cierpki dżem można przygotować nie tylko z płatków róż. Dżem piwoniowy nie jest gorszy, a także ma działanie lecznicze. Działa kojąco, rozgrzewająco i pomaga przy przeziębieniach.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 1 godzinaGotowanieDeserPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpłatki piwonii 50 gcukier 100 grsok z cytryny 2 łyżki. l.woda 50ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Płatki kwitnącej piwonii posypać cukrem, lekko zagnieść i odstawić na godzinę. Wyjdzie dużo soku. Dodać sok z cytryny i wodę, wymieszać.

Krok 2

Postaw na ogniu i gotuj od momentu wrzenia przez 20-30 minut, aż do uzyskania pożądanej grubości. Umieścić w małych słoiczkach. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

UWAGA DO GOSPODARKI

Cukier na dżem potrzebuje dwukrotnie większej masy płatków.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja